dimecres, 26 d’octubre de 2011

Edició multimèdia

En aquesta entrada, ús parlaré de 2 programes. Aquests programes, tenen una cosa en comú. Tots ells, són recursos multimèdies que ens permeten crear vídeos, modificar cançons, i penjar-les. 


Primerament, ús presento l'Audacity, és un programa lliure i de codi obert per gravar i editar els sons. Esta disponible per Mac OS X, Microsoft Windows i altres sistemes operatius. 
L'audacity, és presenta així un cop descarregat:


Aquest programa, treballa amb diverses "pistes". Aquesta varietat ens permet fer una mesclar de sons i d'imatges. Per fer aquesta varietat, no només necessites la pista, sinó que has de tenir present el botó "editar". Que et permetrà, eliminar, enganxar i copiar sons d'una pista a l'altre. Finalment, per acabar la teva obra d'art, tens que tenir present els "efectes" que et permetran l'amplificació de sons, canviar el ritme, entre d'altres. 
Un cop as aconseguit el projecte, és tindrà que desar i tindràs l'oportunitat de desar-ho en format mp-3.

Tot seguit, ús presento el programa que en la majoria de casos no cal descarregar-lo, degut a que molts ordinadors ja el proporcionen. Aquest programa, és el Windows Live Movie Maker. Amb aquest programa, pots transformar les teves fotografies i vídeos ràpidament a pel·lícules de manera professional. Amb aquest programa, pots afegir efectes especials, transicions, sons i descripcions per poder explicar les teves històries. 
Una gran avantatge, és que aquest programa el pots compartir amb qui vulguis. Degut a que alhora de desar el treball, pots configurar-lo perquè és desi en format DVD, en un dispositiu mòbil, internet o molts més. 

Finalment, aquest dos programes tenen una avantatge que potser no a quedat molt clara. Aquesta és, que tots els treballs que vulgueu, és poden fer públics al núvol. Per fer-lo públic, primerament has de tenir un compte al Google o el YouTube. I a partir d'allà, ja podràs fer-ho públic seguint les indicacions. A més a més, si ets un afortunat que ja coneixes el prezi i t'agrada fer-lo servir també podràs compartir els vídeos que facis a través del compte de prezi o directament des del YouTube. 

Opinió:

Sempre va ver tenir una mica diversió en els ambients de treball. Penso, que a l'utilitzar els recursos multimèdies, s'està potenciant la diversió. Perquè fas que un treball, es converteixi en una cosa entretinguda i pots fer-lo públic a través d'una web que és visitada per milions de persones de tot el món, entre d'altres. 

Aquests programes, penso que són també útils a les escoles, perquè amplien la imaginació dels alumnes alhora de fer presentacions a les aules. A més a més, els mestres, també poden crear les assignatures amb alguns vídeos creats per ells i fer-los educatius en tot moment. Finalment, penso que és poden fer moltes activitats i sobretot portar a terme molts projectes de moltes escoles, utilitzant aquest programes. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada