dijous, 13 d’octubre de 2011

Google Docs

El Google Docs, és un processador de textos i un editor de fulls de càlculs en línia, que és pot utilitzar des del navegador. Estaríem parlant, de treballar en el núvol.


Les característiques, són que a més dels documents de text i de les fulles de càlcul, es poden crear presentacions i una base de dades, des de la mateixa aplicació o importar-los utilitzant la seva interfície web o enviant-los utilitzant el correu electrònic, a més de pujar qualsevol tipus d'arxiu. Aquest arxius s'emmagatzemen en els servidors de Google. Els arxius emmagatzemats poden ser exportats en diversos formats estàndards o ser enviats per correu electrònic.

Un dels avantatges del Google Docs, és que gràcies a estar a la web, no cal descarregar programes que s'hagin de pagar per crear els teus documents, i un altre que durant l'edició dels documents, aquests es guarden automàticament per evitar la pèrdua d'informació. 


Un altre avantatge, seria l'opció d'ordenar els arxius en carpetes. Per tal, de obtenir un ordre coherent. 


Finalment, destacaria la possibilitat de col·laboració de grups de treball, a més de poder compartir-los amb múltiples usuaris al mateix temps. Amb això, vull dir-vos que pots crear documents que tots els usuaris que tu vulguis i els i permetis podran modificar al mateix temps que tu els treballs. 


Com crear un Document? 


Primer per crear un document, tindrem que emprar allà on posar crear. Un cop allà, és desplegaran una llista la qual tindrem que marcar l'opció de document.  I a partir d'aquí, serà molt senzill ja que és com utilitzar un Word. Per poder-lo compartir, hem de emprar el boto de la dreta, que esta marcat amb blau i allà posar l'opció que nosaltres vulguem.  També, a través del botó "ARXIU", el podem fer públic a la web, és a dir, en el núvol. 

Com crear Presentacions? 


En aquest cas, hauríem d'emprar la paraula "Crear" i un cop allà emprar l'opció presentació. Aquesta pàgina, vindria a ser igual que el Power Point. Una dels avantatges que trobem en aquest programa, és l'oportunitat de fer servir vídeos del YouTube. Per poder utilitzar-los, has d'emprar l'opció "Insertar" i a partir d'allà vas on indica vídeos i apareixerà una pàgina com aquesta:I aquí, indiques el nom del vídeo que té el el YouTube. 


Com crear un Formulari?


Continuem de la mateixa manera que abans, però aquesta vegada anem on posa "Formulari". El formulari, serveix per recollir dades sobre preguntes que volem. Per fer la creació de preguntes, on es puguin seleccionar una sèrie de respostes, ho fem a través d'afegir element. Tot seguit, emprem l'opció Quadres de verificació. I a partir d'aquí, anem afegint tantes opcions com l'usuari vol. A més a més, si has de fer una valoració, tens l'opció d'indicar elements, crear escales per poder fer vots, entre d'altres. I és fa a través de Títol de secció


Opinió:

Treballar a través del núvol, pot semblar difícil i amb poca intimitat. Però, penso que no és així. Aquest programa permet avançar en el món tecnològic, i crec que no em de tancar els ulls davant dels avenços de la tecnologia.  Aquest programa, ús el he explicat bastant per sobre pel simple motiu, de la senzillesa que té crear un document. Degut a que, esta tot indicat i penso que si ja ús ho indico tot tampoc tindreu l'oportunitat per descobrir coses per vosaltres mateixos. 

Per concloure, només em queda dir, que crec que és molt útil treballar amb la nova tecnologia, ja que aquest programa ens permet treballar amb grup des de la distància. És un punt molt important per les persones que treballen i tenen problemes alhora de reunir-se. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada