dimarts, 4 d’octubre de 2011

Twitter

Twitter, és un servei de microblogging, que permer als seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcters (denominats tweets, tuits, o piulades), per mitjà de la mateixa web de Twitter, SMS o bé aplicacions de tercers com Facebook, Tweetie, Twinkle, etc.Per crear un compte, hauràs de posar un nom d'usuari. Per posar el nom, has de fer servir @usuari (@olgasalarich). La meva compte de Twitter, l'utilitzo per informar coses del meu bloc, o per informar els altres usuaris noticies referents a l'educació, per informar les millores d'algunes webs, entre d'altres.

El Twitter ens permet penjar missatges i tenir seguidors o seguir-los nosaltres. Ser un seguidor, ens permet veure el que han publicat els altres tan si són noticies, fotografies, recomanacions, etc. El Twitter, és un mitja de comunicació via online, que ens permet mantenir-nos amb contacte amb les persones que volem seguir o bé informar-los nosaltres del que volem.

Un dels avantatges que té el twitter, és que et permet crear comunitats. Aquestes comunitats, es creen a través Twubs que són els grups en entorn dels continguts agregats a partir del #hastags. En el meu cas, tinc dos #hastags en comú amb moltes persones, sobretot estudiants de Blanquerna fem servir els mateixos. El hastags en comú, és #giticn11 o  #coedn11, si algun cop necessito ajuda o els vull informa d'alguna cosa relacionada amb les noves TIC, o informació sobre la comunicació escrita, digital o oral tindré que utilitzar aquests hastags.Ara que més o menys, ja sabeu de que va el Twitter. He pensat d'aprofitar l'entrada i fer un repàs dels conceptes més bàsics que un usuari és pot trobar, crec que, és una bona idea que els tingueu per així tothom pugui entendre per quin ambient et mous. 


Opinió:


Realment penso que el Twitter, és un avenç en la tecnologia molt important. És un avenç, per la difusió d'informació. El twitter, era una eina que no utilitzava per res, i ara cada vegada més l'utilitzo. Recomano un article, que me'l han facilitat a través de la meva universitat i que potser ús pot ajudar molt més a entendre el món del twitter. 
A més a més, penso que en una escola el twitter podria ser un mitja de comunicació. Potser, una idea que proposo, és que cada nen tingues un Twitter. És podrien crear activitats, com per exemple: buscar informació sobre X tema i fes un tuït. I entre tots, estarien avocats a les noves eines de comunicació, estarien en un ambient on ells mateixos, es desenvolupen millor perquè els agrada. Finalment, penso que podrien aprendre molt a través d'aquesta xarxa social. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada