dijous, 15 de desembre de 2011

Pearltrees


Pearltrees, és un servei online gratuït. Aquest servei, permet una organització a tothom i alhora compartir el que volen per internet. Ho fan, seguint la lògica de col·locar els millors continguts a la web. Aquesta comunitat motor de cerca, esta basat en la idea en que la proliferació de diversos tipus de continguts quedin ordenats al núvol. Continguts, com per exemple: blocs, vídeos, publicitat, els tweets, etc. 


Aquesta comunitat, s'inicia amb el registre de l'usuari al món de les perles. Tot seguit, li apareixerà una sola perla en la qual l'usuari partirà d'allà per crear el seu propi arbre, segons les seves necessitats i segons l'ordre que li vulgui dóna. 

Per ampliar el teu mapa, pots fer-ho a través d'una extensió del Google Chrome. El qual, et permetrà que des de qualsevol pàgina web la puguis afegir dins del teu Pearltrees.


Característiques principals:


  1. Organitzar els seus marcadors en forma de mapes temàtics. 
  2. Connectar amb altres targetes (usuaris) i incloure-les  en el seu propi mapa.
  3. Descobrir un domini en particular, on els contactes puguin intercanviar la targeta.  

En concret, cada pàgina web es correspon amb una perla, és possible moure i classificar en carpetes batejat com "arbre de perles" (Pearltrees). A més a més, és possible canviar el nom d'aquests arbres i afegir comentaris.

Pearltrees videos in olga (olguitta)Aquesta imatge de l'esquerra correspon a la meva targeta. Aquí podeu veure un exemple del meu Pearltrees: 

Opinió:

És una eina molt interessant, ja que permet organitzar una web. A més a més, opino, que   potser una eina d'estudi molt profitosa pels alumnes, si la saben utilitzar correctament. Crec, que si els alumnes tenen consciencia del Pearltrees, podran consultar totes les pàgines que vulguin i crear un mapa accessible per ells, que els permetrà trobar qualsevol recurs que anteriorment els va servir i els poden tornar a re-utilitzar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada