diumenge, 25 de desembre de 2011

Unesco i Ieste

Què és la UNESCO?

La UNESCO, és  L'organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura. Va ser establerta per les Nacions Unides el 1946, per promoure la col·laboració internacional de l'educació, ciència, cultura i comunicació.

Els projectes patrocinats per la UNESCO, inclouen projectes científics internacionals, programes d'alfabetització, d'ensenyament tècnic o de formació de mestres, projectes històrics i culturals regionals. Fomenten la cooperació internacional per preservar el patrimoni cultural i natural mundial, i promoció dels drets humans. 

Què és la ISTE? 


La ISTE, són les sigles de l'indicador sintètic de Turisme d'Exceltur. Índex compost per una sèrie de variables que reflecteixen la dinàmica turística espanyola. Té com a objectiu, donar informació sobre el creixement real del turisme espanyol amb una periodicitat trimestral, de manera que pugui servir de referència per comparar la dinàmica turística, amb l'evolució del PIB i de la resta d'indicadors d'altres sectors d'activitats i d'altres països. 

Ara que ja sabeu que signifiquen aquestes dues paraules, m'agradaria informar-vos, que diversos documents, marquen les directius sobre quines haurien de ser les competències de les TIC dels docents. Entre aquests, i per la seva rellevància i actualitat és podrien destacar dos: per una banda la UNESCO i per altra la ISTE. 

En aquesta presentació que ús he adjuntat en aquesta entrada, és una recollida de les normes de la UNESCO i de la ISTE, respecte les competències digitals especifiques del mestre en relació a la tecnologia. 

Opinió:

Per concloure l'entrada, M'agradaria remarcar, que un mestre ha de ser conscient que el temps avançar, i que cada vegada més, els alumnes aprenen i tenen més habilitats tecnològiques. Per tant, crec que els mestres han de conèixer bé aquestes tecnologies i buscar la manera de treure profit de cada una d'elles. I fer que les classes siguin dinàmiques i interessants, però amb les tecnologies adequades. 

És a dir, un mestre ha de ser conscient de les tecnologies que hi ha, per tal de poder ensenyar correctament. 


Si voleu més informació ús deixo recursos:
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada