divendres, 30 de setembre de 2011

Google Chrome

Google Chrome és un navegador web, que ens permet tenir pestanyes fixes. Té una millora en la velocitat, comparant amb els altres navegadors. Evita missatges publicitaris mentre estic treballant amb una web, i a més a més, trobo que és un navegador molt organitzat i ordenat. 


Per poder tenir unes pestanyes fixes en el nostre navegador, és tan senzill com anar clicant + fins que apareix a la barra, i amb el botó dret clicar l'opció Fixar pestanya. D'aquesta manera, et pots ordenar la capçalera del teu navegador segons la teva recerca i evitar escriure totes les webs cada vegada.

Una nova avantatge, és que ens permet tenir extensions. Amb això, vull explicar que pots tenir a través del teu navegador icones. Aquestes extensions, poden ser jocs, eines de treball, entre d'altres. Per poder tenir-les, has d'anar primer a la clau anglesa que ens surt a la dreta del navegador. Un cop allà, anar on posar eines/ herramientas i a partir d'allà anar a extensions. On apareixeràs a una nova pàgina i allà té les descarregues segons el teu interès.


Un exemple d'extensió, podria ser el Twit this és un sistema que possibilita que les nostres visites enviïn missatges a Twitter recomanant alguna de les entrades del nostre blog. Per finalitzar l'entrada del Google chrome, ús explicaré potser una de les avantatges que té el navegador. Potser moltes persones m'ho agrairan. 

Els bookmarklets, és com la paraula que ens ajudarà a traduir qualsevol pàgina de internet sense tenir que anar algun programa de traducció. Un cop has posat la paraula bookmarklet al google, entraràs en la pàgina de botons de traducció, i allà t'explica com as d'afegir l'idioma que vols a la barra d'eines. Aquesta aplicació, permet traduir la pàgina quan vols, i a més a més, si no vols traduir-la, pots passar per sobre de la paraula que no entens i és tradueix tan sols la frase que estàs a sobre. 

Opinió:

Personalment, aquí m'agradaria explicar-vos, que el google Chrome és un navegador que de moment encara no tinc cap queixa. A més a més, pels que prefereixen un navegador en català també tenen la possibilitat (Google Chrome Català). 

Recomano, que tots els que utilitzeu aquest navegador tingueu unes pestanyes fixes, les quals t'estalvien temps i et permeten tenir una activitat constant ordenada per l'odre d'interès. La meva és aquesta:
Finalment, ús recomanaria que féssiu ús dels marcadors, (barra de marcadors), vindria a ser com les pàgines preferides, esta bé tenir-les ordenades amb carpetes sota de la barra de recerca. I aquesta barra, és fa a través de la clau anglesa fer clic a marcadores. 

diumenge, 25 de setembre de 2011

Word

La primera entrada, la relacionaré amb una experiència personal. En aquesta entrada del bloc, parlaré del WORD. Degut a que moltes persones i sobretot estudiants l'utilitzem. Personalment, crec que no és potència a les escoles una explicació correcte d'aquest programa. I crec, que és un error, perquè aquest és utilitzat per la majoria de la societat. 


Començaré explicant una mica quin és aquest programa. El word, és un software destinat al procediment de textos. El trobem cada vegada més versificat i amb moltes millores, que en salven de moltes situacions. Com ara, que amb aquest programa aconseguim fer els treballs amb molta més rapidesa. 

La gràcia dels programes, és també anar-los coneixent per si sols. Però penso, que hi ha coses que sempre t'agradaria que et donessin un cop de mà. Ja que sinó tu explica algú, ho acabes fent a mà i és aleshores quan sorgeixen els veritables problemes. 


Els problemes, són per exemple: que es belluga tot de lloc, que s'esborren les coses, que es creen pàgines en blanc que no volies, entre mil d'altres coses. 

Jo no puc solucionar tots els problemes del Word, però si que com he dit abans solucionaré un que per a mi va ser un problema al llarg de la meva etapa escolar. Els problemes més habituals que tenia amb el Word, era com crear un índex que em quedes recta, de forma rapida i com posar el numero de pàgines, però alhora evitar posar-li a la pàgina de portada i al índex. 

Com crear un índex en el word?


Per evitar problemes amb l'índex dels treballs, el word té una aplicació per fer-los de forma ràpida. Tan sols hem d'emprar l'opció Tabla de contenido

Passos que hem de seguir per crear l'índex:

1. Hem de marcar els títols que volem que surtin al índex. Primerament, els subratllem i marquem l'opció Título 1. (si voleu subtítols, després d'haver seleccionat els títols 1 feu el mateix amb el que voleu que surti a subtítol i cliqueu Título 2. I així contínuament).


2. Ara tot seguit, anem a la pàgina que hem deixat en blanc més amunt. I allà, cliquem a referència.3. Un cop allà, anem on ens indiquen com a tabla de contenido


4. Acceptem i ens apareixerà l'índex que em creat d'una manera com aquesta:


5. Per afegir canvis a la taula, s'ha de fer clic on posar actualitzar la taula

Com crear sessions? 

Crear sessions, vol dir poder crear diferents capçaleres a cada pàgina, no tenir que posar número de pàgina a totes les fulles, entre d'altres. 

Per crear una sessió, l'únic que s'ha de fer és anar a: 

1. A dissenyo de pàgina. 


2. Tot seguit, emprem on posar Salto. Clicar on posar pàgina següent i un cop ja ho hem fet ,ens apareixerà una pàgina en blanc. 


3. Un cop allà, ja fem la funció que volem. Però hem de clicar per fer una sessió diferent el boto on posar vincular al anterior, que ens sortirà després d'emprar la capçalera, el peu de pàgina, número de pàgina, etc. Opinió:

Per acabar l'entrada, voldria remarcar que explicar com fer una cosa sense saber els dubtes i sense veure la versió del word de cada persona es fa difícil. Però només dir, que jo tinc la versió 2010 i espero poder ajudar a moltes persones. Personalment, a mi després de la primera classe de GITIC que vàrem parlar d'aquest tema, vaig sortir molt satisfeta, ja que avui en dia m'estalvio molts mals de caps alhora de fer un índex per un treball. 

dijous, 22 de setembre de 2011

Benvinguts a GITIC

En la primera entrada de GITIC, m'agradaria començar definint-vos en que consisteix aquesta assignatura, i quines coses podreu trobar en aquest bloc relacionades amb ella.

Les sigles GITIC, signifiquen Gestió de la Informació i TIC. Aquesta assignatura, consisteix en aconseguir tenir la capacitat de gestionar la informació de forma eficaç, on aquesta informació és un element clau que ha de permetre l'aprenentatge al llarg de la vida, de manera continuada. 
Aquesta matèria, vol facilitar les eines TIC i les estratègies necessàries per millorar les seves capacitats d'aprendre, tant en processos de treball intel·lectual individual, com en grup.

Tot seguit, m'agradaria explicar-vos, que en aquest bloc trobareu entrades que van relacionades amb l'assignatura. Aquestes entrades, explicaran les definicions dels programes utilitzats a classe, observareu alguns vídeos que ús guiaran com ajuda per poder descarregar programes, a més a més, ús afegiré imatges i algunes coses apreses en aquesta assignatura. 

Per concloure la benvinguda del meu bloc, m'agradaria comentar-vos, que aquest bloc conté activitats que ens demanen. Com a futura, os proposo per si esteu interessats, en fer classes més innovadores i no tan tradicionals, utilitzant com a eina les noves tecnologies, degut a que cada vegada més, estan a l'abast de tots els nens. M'agradaria, que ús llegiu aquest bloc, per agafar programes, idees o pàgines webs que ús poden facilitar les activitats i l'ensenyança el dia de demà. Espero, que com estudiant que sóc, ús sigui de gran utilitat el meu bloc i ús pugui ajudar.